Autorijschool Marian

Praktijk examen

Dit is voor jullie het meest belangrijke onderdeel van de rijopleiding. Maar vergis je niet, van de 100 kandidaten slagen er maar gemiddeld 46 voor de eerste keer.

Bij mijn autorijschool ligt dit percentage hoger als het gemiddelde. Kijk op www.cbr.nl.

Voordat het praktijkexamen kan worden aangevraagd moet je de volgende stappen afgerond hebben.  

  • Een gezondheidsverklaring.Deze verklaring moet je op www.cbr.nl, digitaal invullen en betalen. Dit is een medische vragenlijst waar je antwoord moet geven op 11 vragen: o.a. gebruik van geestverruimende en/of bedwelmende middelen, functiebeperkingen van arm, hand of vingers, gezichtsvermogen,gebruik van medicijnen enz..
  • Examengeld betalen aan de autorijschool.
  • Zorg dat je de Autorijschool hebt gemachtigd met je Digd

De rijschool vraagt het examen pas aan bij het CBR, als de kandidaat het verschuldige examengeld heeft voldaan aan de rijschool. Dit om misverstanden te voorkomen.

Voor aanvang van het examen dien je het volgende te overhandigen aan de examinator.

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • De uitnodiging voor het examen..
  • Zelfreflectie formulier

Het praktijkexamen kan beginnen nadat er een ogentest is gedaan. Je moet daarvoor een kenteken van een stilstaande auto kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Tevens kunnen er voorbereiding- en controlehandelingen worden uitgevoerd. Dit houdt in dat er een paar vragen kunnen worden gesteld over de auto en daarbij kan er worden gekeken naar de werking van verlichting, richtingaanwijzers en remlichten. Als dit in orde is kan de rit beginnen, die dan ongeveer 35 minuten duurt.

Na afloop van het praktijkexamen hoor je de uitslag. Als je geslaagd bent mag je  naar het Gemeentehuis met een recente pasfoto. Denk ook aan een geldig legitimatiebewijs! De kosten (leges) verschillen per gemeente. Reken op ongeveer € 40.00

Ben je gezakt, dan ontvangt je digitaal een uitslagformulier met daarop de fouten die gemaakt zijn tijdens je praktijkexamen.

Rijscholen vergelijken

Groesbeek - Telefoon 06 20 58 39 14 E-mail: info@rijschoolmarian.nl